Delfinček ni bil zadnji


Vsi se še spomnimo briljantnega načrta Janeza Janše, kako bo Slovenijo izstrelil v orbito prepoznavnosti Evrope. Dva bonbončka v tem načrtu sta bila mega zabaviščni park (baje največji v Evropi) Megalaxia in umetni otok v slovenskem morju v obliki delfina. Ja, brez zajebancije, fucking delfina. Na srečo so načrti splavali po vodi, kot Janševa zmaga na zadnjih volitvah, a želje po umetnih otokih še kar ostajajo.

Pojavila se ni samo ena želja po umetnem otoku, ampak kar dve. Prvi bi naj bil zgrajen ob Izoli. Načrti sumljivo spominjajo na dubajske otočne vragolije.

Drugi otok pa je še ena izmed zamisel koperskega super župana Popoviča, ki nadaljuje poslanstvo Pimp my Koper. Po palmah, avenijah, super duper večbarvnih lučkah v marini in ostalimi brezveznimi lepotnimi posegi, je na vrsti umetni otok s 140m visokim hotelom. Tudi ta projekt nič kaj presenetljivo spominja na Dubaj.

Projekti zanesljivo ne bodo nikoli realizirani. Je pa prav zabavno gledati na takšne brezglave utopične ideje, ki samo segrevajo predvolilno kašo. Mogoče bodo kmalu iz zaprašenih predalov potegnili zopet kakšno stekleno piramido, mogoče tudi dve – ne bi presenetilo.

Posted on 2 februarja, 2010, in Arhitekturna pita and tagged , . Bookmark the permalink. 3 komentarji.

  1. Otocne vragolije haha 😀

  2. ojej bognedaj da Boscarol to prebere…kar solze bi tekle hehhe :))

  1. Pingback: Otok pred Izolo: krasni novi svet – OUTSIDER

%d bloggers like this: